Cabine Overdruk Filtersystemen

Een Cabine Overdruk Filtersysteem is een systeem dat ontworpen is om vuil- en stofdeeltjes en giftige gassen en dampen uit de omgevingslucht te filteren waarna de gezuiverde lucht via het HVAC-systeem (verwarming, ventilatie, airconditioning) in de cabine geblazen wordt.

Door meer lucht de cabine in te blazen dan dat er uit kan lekken wordt overdruk gecreëerd. Hierdoor kan er alleen nog lucht vanuit de cabine naar buiten toe lekken.

Dit betekent dat de lucht op geen andere wijze dan door het filtersysteem in de cabine kan komen.

Met onze RESPA® bieden wij een betaalbare, effectieve oplossing tegen schadelijke, inadembare gassen en stoffen.

Het systeem

Heeft een 360° roteerbare luchtuitlaat en kan door de compacte afmetingen van slechts 49x26x26 cm vrijwel overal geplaatst worden.

Lees meer

De Bewakingsmonitor

Laat u zien hoog de cabinedruk en (eventuele) gasconcentratie is, hoeveel uur het filter al in het systeem zit en wanneer deze vervangen moet worden.

Lees meer

Onze filters

Zijn zelfreinigend, door de constante luchtstroom om het luchtfilter heen.

Lees meer
Bewakings monitor

Bewakings monitor

Een volwaardige overdruk installatie bestaat uit een Cabine Overdruk Filtersysteem, geschikt filter en een Cabinedruk Bewakingsmonitor. Deze moeten aan bepaalde eisen voldoen.

Onze Cabinedruk Bewakingsmonitors geven de actuele status van uw overdrukinstallatie weer. Het laat u zien hoe hoog de cabinedruk en (eventuele) gasconcentratie is, hoeveel uur het filter al in het systeem zit en wanneer deze vervangen moet worden.

Als er iets mis is krijgt u daar een optische en akoestische melding van.

Ook kunt u een externe optie, zoals een alarmlicht aansluiten zodat men van afstand kan zien dat er een alarm is opgetreden. In sommige landen is dit zelfs verplicht (BG BAU, Duitsland)!

Zonder bewakingsmonitor weet u niet zeker of het systeem goed werkt en wanneer de filters vervangen moeten worden.

Om die reden adviseren we het systeem te allen tijden met een bewakingsmonitor te combineren.