Omkeerbare koelventilatoren

Veel moderne industriële en agrarische machines waaronder graafmachines, wielladers, bulldozers en tractoren gebruiken meerdere koelradiateuren met een grote behoefte aan koellucht. In vervuilde werkomgevingen worden vuil- en stofdeeltjes aangetrokken waardoor de lamellen aan het koelblok verstopt raken. Hierdoor raken vloeistoffen in de motor, versnellingsbak en het hydraulieksysteem oververhit en neemt het koelvermogen van de airconditioning aanzienlijk af.

Flexxaire omkeerbare ventilator

Flexxaire omkeerbare ventilator

Het Flexxaire TAC (Total Airflow Control) systeem biedt optimale koeling en verwijdert met een razendsnelle omschakeling van de luchtstroom, vuil- en stofdeeltjes van de radiateur. Dit zorgt ervoor dat uw radiateur schoon en operationeel blijft.

Het flexxaire systeem zorgt voor een volledige controle over de luchtstroom en maximale motor prestaties. Het bespaart brandstof, is robuust gebouwd en onderhoudsvrij.

Werking

Het omkeren van de bladen gebeurt op volle snelheid door de interne cylinder hydraulisch of pneumatisch aan te sturen. De bladen keren om vanuit de koelende stand, over de neutrale positie naar de reinigende stand en weer terug.

Voordelen

Houdt uw radiateur vrij van stof.

Geen stilstand voor handmatige radiateur reiniging.

Uw motor bespaart brandstof.

Vermindert de kans op brand in het motorcompartiment.

Reinigt met automatische intervallen of een druk op de knop.

Uw machine behoudt maximaal vermogen.