Motor luchtfiltratie

Luchtfilters zijn essentieel voor de motor en de lucht die uw motor ’ademt’ moet zo schoon mogelijk zijn. In stoffige werkomgevingen is een korte filter levensduur een vaak geaccepteerde situatie. Overmatige slijtage en schade aan de motor door met stof vervuilde olie is eerder regel dan uitzondering.

Actieve Motorfiltratie Systemen

Met de XLR Powered Precleaner® bieden wij de ultieme oplossing voor maximale filter standtijd in de meest onmogelijke omstandigheden.

Lees meer

Lucht Precleaners

Een Series 9000® Lucht Precleaner verlengt de filter standtijd met minstens 3 keer.

Lees meer
Series 9000 Lucht Precleaner

Series 9000 Lucht Precleaner

Een Series 9000® Lucht Precleaner voorkomt dat ruim 80% van vuil- en stofdeeltjes tot een deeltjesgrootte van 5 micron uw luchtfilter bereiken. De filter standtijd wordt hier minstens 3 keer mee verlengd terwijl de Precleaner een eenmalige investering is.

Onze Precleaners zijn zelfreinigend, onderhoudsvrij en geschikt voor iedere toepassing waarbij lucht aangezogen wordt

 

Voordelen

Verwijdert vuil- en stofdeeltjes voordat de lucht het luchtfilter bereikt.

Verlengt de luchtfilter standtijd met minstens 3 keer.

Eenvoudig te installeren en onderhoudsvrij.

Verminderde uitgaven aan onderdelen arbeid en machine stilstand.

Werking

Stap 1: Lucht en verontreinigingen komen binnen via de onderzijde van het voorfilter. Een gaasafscherming zorgt ervoor dat vuil- en stofdeeltjes groter dan de uitwerp opening, niet aangezogen kunnen worden.

Stap 2: De gebogen propeller vangt en slaat de lucht en verontreinigingen tegen de zijwand van het voorfilter.

Stap 3: Schuine inkepingen aan de binnenzijde van de koepel zorgen ervoor dat >80% van de verontreinigingen tot een deeltjesgrootte van 5 micron via de sleuven naar buiten worden geworpen.

Stap 4: De schone lucht blijft opwaarts draaien en wordt samengeperst.
Vervolgens wordt deze schone lucht de luchtinlaatpijp van de motor
in gedwongen.

Installatie

De montage van een Series 9000® Lucht Precleaner is eenvoudig en het voorfilter mag zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden.

De Series 9000® zijn geschikt voor vrijwel alle machines, alle motoren en met meer dan 300 uit voorraad leverbare installatie hulpstukken slaagt de installatie altijd!

Wij bieden negen modellen van 51 mm (2”) tot 203 mm (8”) aan met een bereik van 0,28 tot 39,64 m3/min en zelfs hoger bij installatie van meerdere Precleaners.